Blog

VM väntar – I sommar är det dags att heja på Sverige igen!

För två veckor sedan har ridsportens landslagsledare och förbundskaptener presenterat den aktuella landslagen för 2014. Årets stora mål för Sveriges ridsporten är sommarens samlade VM i Frankrike i augusti och september, och vägen dit ses ut att vara fylld av spännande utmaningar för trupperna.

För hopp- och dressyrryttarna är världscupen och inomhussäsongen samt ytterligare stora tävlingar redan i gång. I februari väntar Gothenburg Horse Show med världscup på hemmaplan i både hoppning och dressyr. Det blir dessutom Världscupfinal i april för båda grenarna i Lyon, Frankrike.

Fyrspannen kör också världscup inomhus och final blir det i februari i Bordeaux, Frankrike. Verkar som ett jättespännande år 2014 för ridsporten! 🙂

Även dressyrryttarna med funktionsnedsättning har uppehåll i tävlingsprogrammet, medan distans- och fälttävlansryttarna har tävlingspaus nu under vintern.

Men lyckligtvis dröjer det inte länge innan utomhussäsongen med uppladdning för sensommarens VM är igen igång.

Ryttar-VM, Alltech FEI World Equestrian Games, med dressyr, hoppning,  fälttävlan, distansritt, körning, dressyr för ryttare med funktionsnedsättning, voltige och reining samt horse ball och uppvisningsgrenarna polo äger rum 24 augusti – 7 september i vackra Normandie nordvästra Frankrike. Det är självklart årets stora mål för alla professionella!

Det ses ut som att mycket kan hända under året och landslagen kan komma att förändras allteftersom tävlingssäsongen kommer igång och resultaten börjar trilla in.

Jag i alla fall ser fram emot ett spännande år 2014 med många intressanta tävlingar. Du vet aldrig, kanske jag och min fru Malin tar en liten tur ner till Frankrike om sommaren. Någon av er häst älskare som är kanske på plats också?

/Jesper

shutterstock_148977101

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *