Blog

Vad gör de bästa ryttarna för att bli även bättre?

Svaret är ganska enkelt men samtidigt väldigt svårt att utföra.
Jag var på tre dagars kurs på Strömsholm i helgen. Där traff jag även landslaget och landslagstränaren Henk Nooren med sin ungerska dressyrkompanjon, Barnabas, samt många av våra bästa tränare i Sverige.

Det var givande att delta i en samling full av kompetens men också jätte stimulerande att träna med baskunskap på högsta nivå. Jag lärde mig mycket nytt och det var bra inspiration och bra påminnelse om detaljer.

Det fick mig att åka hem och träna situps och bålstyrka och och att gå ut i ridhuset och träna flera av mina hästar med väldigt små hjälper.

Men det som var mest spännande var att höra Nooren berätta om hur engelsmännen lyckats ta ett säkert grepp om världstoppen i hoppning.

De har helt enkelt jobbat med ALLA detaljer. Först har de tränat dressyr en och en, strax efter det har de bytt ridhus och tränat hoppning, igen en och en. Detta bara för att jobba på 100 procent med varje häst. Listan kan göras lång men jag tycker att ni fattar poängen: de har inte lämnat nåt åt slumpen.

Jag tycker att alla tränare ska ha det med sig i ryggsäcken till sina lektioner. Det är jätteviktigt att förmedla kunskap, gärna även på andra plan. Lyft fram andra, som tränare, rådgivare, hovslagare, m.m. om inte du själv kan ge ut den på alla plan.

Jag tror att svenska ryttare på alla nivå skulle bli betydligt bättre om vi alla börjar tänka på olika detaljer.

Ha det bra, träna gott och ta hand om hästen.

/Jesper

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *