Blog

Tyskland inför nolltolerans mot aggressiv ridning

Det tyska ridsportförbundet har fattat ett beslut som innefattar mer fokus på ”good riding” skriver Hippson.se. Detta hoppas man ska förbättra ridsportens anseende.

Det tyska ridsportförbundet vill att ridsporten ska ses som mer positiv och inför därför denna nya regel. Aggressiva träningsmetoder är inte tillåten på varken träning eller tävling, men nu vill man alltså ge sporten ett ännu bättre rykte. När det gäller uttagningar inför mästerskap och liknande så kommer nu inte enbart resultat eller förutsättningar att lyckas spela in, utan man ska följa dessa riktlinjer som innefattar även voltige och körning.

Schweiz inför gramanförbud

Schweiz inför från och med den 1 januari 2016 ett förbud mot användning av gramantygel på alla tävlingsplatser. Det Schweiziska förbundet säger att de vet att sporten får stor uppmärksamhet, men tyvärr inte bara positiv sådan. Det blir många gånger reaktioner för att hästarna går i en onaturlig ställning med huvudet eller uppfattas som stressad. Detta förbud handlar främst om hästens välfärd, men är också en fråga om bilden sporten ger utåt. Åskådare har inte alltid samma kunskap om hästens utbildning och skötsel så som ryttarna har. En oinsatt åskådare kan därför inte alltid avgöra om gramantygeln används på ett korrekt sätt eller ej.

Det tyska ridsportförbundet har nu tankar om att gå i samma fotspår som Schweiz och förbjuda gramantygeln helt på tävling. Idag får den användas vid framhoppning och prisutdelning. I Sverige är det idag tillåtet att rida fram med gramantygel på hopptävling för stor häst. Ryttare som tävlar 1,35 klasser eller högre får även hoppa fram med gramanen.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *