Blog

Travet har en stor betydelse, särskilt på de mindre orterna i Sverige

Ingen har väl en sådan blandad publik som travsporten. Här blandas gammalt med ungt, amatörer med experter också folket som hänger på bara för att det är kul. På sommar halvåret så lockar travet storpublik och det blir en ren folkfest. Särskild betydelse har travet för de mindre orterna och nu senast på Hagmyren så drog v75 hela 8000 personer till travet. Det är därför viktigt att småbanorna hålls vid liv och att de får anordna större travsammanhang ett par gånger per år för att få chans att få in pengar och underhålla sin anläggning.

Travet handlar inte bara om spel utan om sporten som helhet. Favorithästar och favoritkuskar, den sociala delen det skapar och spänningen den ger. För många är timmen mellan 18.00- 19:00 på tv4 lördag helig för då sänds sammandraget av v75, för den som har kanal 12 eller ATG live kan också se v75 i sin helhet. En annan sak som jag tror lockar många är att precis alla kan vinna och alla (över 18) kan tippa, vem som helst kan också bli hästägare. Bredden gör att fler och fler får upp intresset för travet. Uppsnacket under veckorna om vilka hästar som ska ta ledningen i loppet, vem ska rycka skorna, ny kusk, hur ser banan ut osv skapar ett engagemang under hela veckan och bidrar till det sociala livet för många.

Många idrottare går över till trav efter avslutad karriär och investerar i hästar. Bl a. Thomas Brolin, bröderna Sedin och Peter Forsberg och många fler.

För de aktiva som sysslar med trav dygnet runt så säger de flesta att de inte kan tänka sig ett annat liv än travlivet, det blir en livsstil helt enkelt. Trav är livet.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *