Blog

Recension av Derby Dollars från RTG

Kan trav på spelautomater någonsin bli lika spännande som i verkligheten? Om du testar Derby Dollars från RTG så kommer du att inse att travsport på slots inte är samma sak som på travbanan. Visst känner du igen temat och det är kul, men här handlar det om en annan form av spänning. Det är också därför som man alls inte måste vara insatt i travsport för att se tjusningen med detta spel. Sloten har 5 hjul och 20 vinstlinjer. Med wild, scatter och free spins så kan man vinna lite mer om turen skulle slå till.

En slot med hästkapplöpningstema

Derby Dollars är en slot med hästkapplöpningstema som gör det enkelt att ta sig till derbyt. Här behöver du inte bege dig ut och passa tiden till race för att pulsen ska stiga. Du behöver inte ens byta från mys-kläder till annat för att passa in. Sloten fungerar ju direkt på din dator och symbolerna på hjulen kommer snabbt att få dig i rätt stämning. Här kommer du att se en kapplöpningshäst, en jockey, ett guldmynt, en trofé, kikare, en kvinna som följer racen, och så kortsymbolerna som man ser i stort sett i varje spelautomat.

Bakom hjulen så ser vi en kapplöpningsbana och så en stor publik som ser fram emot de kommande racen. Känslan är verkligen derby så RTG kommer så nära det går med ett hjulspel.

Derby dollars spelautomat

Så satsar du på spelet

Man kan satsa mycket smått eller lite större på Derby Dollars. Hur många vinstlinjer du vill ha aktiva är upp till dig. Det betyder att du kan mixtra med inställningarna för att få en satsning som passar din spelbudget. Det här kan du leka med i demoversion för att lära dig. Det är inte svårt men det är faktiskt inte så dumt att testa gratis för att förstå hur man ska satsa innan man gör det på riktigt.

Mer om symbolerna på hjulen

Det finns flera symboler att hålla lite extra koll på. Wilden vill du gärna få upp. Den har en häst som dekoration. Hästen är en joker som du kan använda som andra symboler. Den enda symbolen som hästen inte kan ersätta är guldmyntet som är scatter. Med wilden så kan du få mycket stor multiplikatoreffekt. Det gäller att få 5 hästar på en aktiv vinstlinjer för att det ska bli storvinst. Det kräver förstås en hel del tur men det är fullt möjligt.

Guldmyntet har också en häst ingraverad i metallen. När denna symbol dyker upp på hjulen så kan det bli free spins. Med 2, 3, 4 eller 5 scatter mynt så får du 5, 10, 15 eller 25 free spins. När du snurrar free spins så kommer både häst- och mynt-symboler att läggas till hjulen. Det betyder att man kan få nya free spins när man snurrar gratis. När alla gratis snurr är över så samlas vinster och så gångras de tre gånger.

Derby Dollar har också en progressiv jackpott. Det är en vinst som växer med varje satsning på sloten. Den kan bli mycket stor och man vet aldrig när den kommer att vinnas. Den är helt slumpvis så det finns ingen särskild strategi som du ska följa för att öka chansen att vinna den. Det är bara att leta upp ett casino med jackpott slots som erbjuder Derby Dollars och börja snurra med hopp om att turen är på din sida.

Ett spel som är lite annorlunda

Man kan faktiskt säga att det här spelet är lite annorlunda. Det har en känsla som är unik och även om du inte vinner de största vinsterna så kommer du att bli på gott humör av sloten. En del menar att det här är ett av de bästa spel som RTG någonsin har gett ut. Det kanske beror på att de som säger så har en förkärlek till hästsporten. Men många menar också att det här är en spelautomat som du kan tycka om utan att veta vad en jockey är.

Mjukvaran är mycket stabil och man får ljudeffekter som håller hög nivå. Det här är ett spel som man kan njuta av då man behöver lite ny energi och vill få upp pulsen en aning. Kanske en trist dag då inget tycks fungera som det borde. Några varv på Derby Dollars så kommer man igång igen!

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *