Blog

Pay n’ jump i Skåne och tävlingsnyheter

Sista helgen tog jag och min fru Malin igen en tur ner till vackra soliga Skåne…och så var vi med fyra hästar på pay n’jump på Magic Stables i Tyringe. Gården Magic Park Stables drivs av Sofia Farman och Royne Zetterman.

De utbildar, tävlar och säljer hopphästar av högsta klass. De satsar endast på mycket lovande unghästar som fått en gedigen utbildning under en längre period för att sedan säljas. Därför har de alltid ett stort utbud av välutbildade hästar till salu, allt från yngre hästar till äldre rutinerade hästar på Grand Prix nivå.

Det var jättebra att åka och kunna hoppa tre rundor på bra bana. Egentligen skulle man bara göra pay n’jump fram tills unghästarna skall börja kvala. Bättre och även billigare utan veterinärbesiktningsköer, väntan, mera mer.

I vanlig ordning kommer distriktsveterinären när hästar skall utomlands och tävla. Tänk på alla pengar professionella ryttare lägger på veterinärresepapper varje år.

Tävlingar där jag och Malin vill vara på plats blir i alla fall 6 till 8 juni med nationella och elitklasser upp till 150 med Grand Prix, Young Rider Grand Prix med kval till Falsterbo och flera unghästklasser samt show. Så blir det snart att fixa med proppen.

Ett plus är att det kan regna hur mycket som helst, banan är alltid perfekt! Men låt oss dock hoppas att solen kommer skina alla dagar precis som det gjorde det i somras. Eventuellt ska vi även på ett riktigt meeting med klasser från 0,90-1,30 – vad tror ni om det?

Det måste dock finnas så många av er som vill rida på riktigt bra banor en hel helg med uppstallning, fast lägre klasser? Det ska självklart vara segertäcken i alla dessa klasser. Varmt välkomna till en av Sveriges finaste tävlingsplatser.

Träna väl och ha det bra till nästa inlägg (som säkert kommer snart!)

/Jesper

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *