Blog

På resa i Florida – Hästtävlingar den amerikanska stilen

Publiken applåderas när utländska ryttare berömmer internationella tävlingar även här på svensk mark. Och nu förstår jag varför, i alla fall om man jämför hur det går till i USA.

På min resa till världscupkval i Florida såg jag nu att det går att kombinera dressyr med hoppning. Tinne Vilhelmson-Silfvén startade med sin häst Divertimento, kallat Tim i stallet. Den ängsliga och lite rädda häst uppförde sig exemplariskt, och vann klassen, ganska komfortabelt.

Så där stod vi, ett litet gäng av svenskar av sammanlagt fem stycken, och hurrade så det hördes över hela banan. Vi utgjorde kanske en tredjedel av hela publiken. Dressyr en lördagseftermiddag verkar inte vara den största publikmagnet i södra Florida.

Men trevligt var det i alla fall och det blev även lite snack nere vid framridningen med förbundskapten Bo Jenå som håller träningar här i några veckor. Tinne berättade för oss att hon haft Divertimento sedan han var fem-sex år. Hästen kommer från Tyskland men hon köpte den av en spanjor innan han sålde alla sina hästar inför flytt till USA. Spanjoren hade visat upp hästen på gatan utanför huset. Lite ovanligt kanske, men det gick tydligen bra och Tinne är jätte förtjust i hästen.

Om det var inte så mycket folk på dressyren så var det dock folkrikare vid hoppbanan. Det var barn som åt rosa sockervadd och åkte karusell; det var pizza, pommes frites, öl och drink soch och ett uppenbart översvämmande folkliv. Alla trivdes förträffligt – men det var inte så stort fokus på sporten som utspelades där nere på banan. Därför förstår jag att utländska ryttare tycker det är underbart att tävla inför en sportintresserad och kunnig publik här i Sverige.

Ha det bra och träna väl.

/Jesper

shutterstock_123158914

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *