Blog

Oj, vad det är skönt att träna!

Det är nästan tur för mina hästar att jag ska åka på semester om ett par dagar. För tillfället har jag så fantastiskt roligt när jag tränar, att jag nästan blir fanatisk 🙂

Var hos Anna Hassö i Skåne förra veckan. Hon tävlar fälttävlan på elitnivå och har varit med i flertalet mästerskap, senast på EM i Malmö. Förutom att satsa på världseliten i fälttävlan driver hon även utbildnings-och försäljningsstall och där nedan i Skåne hoppade jag för första gång i dressyrsadel!

Det var inga höga hinder och därför kanske inte helt optimalt. Men jag har målet att bli bättre i min sits och då får man också slita lite. Det är viktigt att veta att det är främst för markarbetet man sitter i sadeln och för att spetsa till det hela, kom det hinder i mellan. Måste säga att det var svårt och sitsen över hindren var inte särskilt bra. Men mellan hindren var det dock bättre och även lättare än jag först trodde.

Jag har även tränat med bommar och bockar som ligger på medellinjen och har hunnit att rida serpentinbågar samt bytt galopp över. Med Queen Victoria fick jag jobba med att få henne att trycka ifrån med bakbenen och i sin tur få henne att byta galopp över bocken. Det är jätte viktigt att hoppa runt över, genom kroppen och inte springa över. Hon är svagare bak och hon är också ganska stor, så min tanke är att bygga upp henne med denna övning.

Som sagt skulle jag gärna träna på lite mer i framtiden, men nu är det dags för familjen och min välförtjänta semester på Gotland. Och tro mig, jag kommer att träna lite ändå där!
Ha det bra och träna väl. Det ger resultat 🙂 I nästa blogg ska jag skriva mer om träningstips.

/Jesper

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *