Blog

I toppform på det nya året

Måste säga att jag har ätit lite för mycket mat och godis över jul så då är det extra roligt att jobba ordentligt med kroppen nu igen. Det är verkligen ett riktigt hårt fysiskt arbete att jobba i stort stall. Dessutom går vi mycket hela tiden. Stor komplimang till alla er hästskötare som orkar detta hårda jobb. Men stark blir man, med snygga muskler till och med 😉

Nu för tiden blir det inte så mycket tjänst i stallet för min del. Jag måste lägga min tid på utbilda hästar och att träna. Övrig dagtid vill jag lägga på familj självklart.

På kvällarna har jag nu lagt tid för egen muskelträning. De senaste veckorna har jag fått instruktioner av en tränare. Det jag är mest ute efter är att bli starkare i bålen, som ska även göra mig starkare i sadeln. Men Lena, min fystränare, vill att jag ska bli starkare i fler muskelgrupper. Detta för att få en bra bålstabilitet. Det känns rätt att bara använder mig av min egen kroppsvikt och inga maskiner. Det behövs dock inte att bli ett “muskelpaket”. Men stark och snygg kan man väl bli 😉

Nästan alla mina hästar har haft det lite lugnt de sista dagarna. Jag har motionerat dem, men utan att arbeta dem. Detta för att slippa kolik och rastlöshet. Dessutom har det mest snöat och blåst storm varje dag, så det har inte varit många hästar som trivts ute i hagen.

I morgon ska jag dock träna på att galoppera i höger respektive vänster galopp över bockarna utan att byta galopp. Det är en otroligt bra lydnadsövning men också bra styrketräning för hästen eftersom den måste galoppera i förvänd galopp. Pröva om du förstår vad jag menar! Det är jätte kul:)

/Jesper

shutterstock_90182263

Tags

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *