Blog

Hästen Helge har försvunnit

Helge, en stor häst som vanligtvis är helt orädd för både skott, ljud och fyrverkerier blev på nyårsaftonen så pass rädd att han slet sig och sprang bort. Sedan dess har ingen sett hästen, men förhoppningarna om att finna Hästen Helge lever fortfarande kvar. Hästen Helge försvann från sitt stall söder om Norrtälje nära sjön Limmaren. Helges ägare, Matilda Gustavsson har skapat en Facebook sida som ska hjälpa i sökandet efter hennes köra häst Helge. Över 5000 människor har redan avslutit sig till denna grupp för att hjälpa till i sökandet efter den försvunna hästen Helge.

Hjälpen har inte väntat på sig när det gäller att finna hästen Helge

Genast kom det massor av människor som anslöt sig till, och ville hjälpa till med sökandet efter Helge. Efter bara någon dag, så var antalet aktivt sökande efter hästen runt hundratalet människor. Roslagens flyg har även ställt upp i sökandet, men en värmekamera som söker av omgivningarna runt området som hästen försvann.

Bortsett från hjälp av privatpersoner, så har även Sika jaktlag, Friluftsfrämjandet, spårhundsförare varit delaktiga i sökandet under helgerna sedan hästen försvann. Dock har sökandet nu pågått i snart tre veckor, och fortfarande har inte hästen blivit funnen. En häst med bra kondition kan dock springa hela 30 mil på bara några dagar, och det är idag omöjligt att säga var hästen Helge befinner sig. Detta gör sökandet svårt då det är en omöjlighet att genomsök hela Sverige på ett effektivt sätt.

Den 15:e januari ingick sökandet efter Helge i en ny fas, där superdrönare ska finna hästen, vilket ger både alla anslutna till sökandet och dess ägare ny energi och hopp om att lyckas finna hästen.

Vi önskar Matilda Gustavsson alla lycka i världen att finna sin älskade häst, och kunna återförenas med den inom kort tid. Hästen måste ju dock finnas någonstans. Den kan ju inte ha försvunnit.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *