Blog

Hästar är en frukt (humor)

För snart 2 år sedan, hävdades att hästar inte existerar. Hästar är en frukt. En grupp skapades på Facebook där de skrev att hästar inte alls är ett djur, utan en frukt. Under en tid var det över 250 000 användare som gillade Facebooksidan “Hästar finns inte“. Antalet har dock sjunkit relativt mycket och det ligger nu på cirka 200 000.

Det hela började egentligen som ett skämt. Johannes, 19 år gammal, skapade en grupp som kallas för “Hästar finns inte”. Där skriver han att hästar inte finns, utan det är vetenskapligt bevisat att hästar egentligen är en frukt. Det som började som ett skämt, strömmade sedan upp till att få tusentals “likes”. Ett tag ökade det även med 250 likes i timmen.

Även om de flesta ansåg detta som ett roligt skämt, var det många hästälskare som blev väldigt upprörda över detta. De som har ridit under större delen av livet skriver att det inte är möjligt att de har hoppat runt på en frukt under större delen av livet. Självaste gruppen som dock inte alls är lika stor som den var från början, har dock inte fått några större förändringar av de starka reaktionerna. Gruppen återstår, med samma mening.

Att gruppen skulle göra så att så stora reaktioner förekom, var det nog inget som Johannes förväntade sig när han skapade gruppen. Gruppen som var tänkt som ett skämt, blev snabbt väldigt allvarlig och det var många som trodde att man var seriös över detta. Hästälskarna behöver dock inte oroa sig. Hästarna finns och är ingen frukt.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *