Blog

Carina Alfvéns råd vid köp och försäljning av hästar

För den som äger en häst, som arbetar inom hästsporten eller som har ett stall och utövar hästavel samt försäljning av hästar. Även för dig som ska köpa en häst enbart för hobbybruk. Kaske är du en av de populära trendiga människorna inom hästsporten som lever på att förmedla köp och försäljning av hästar. I vilket fall så är denna artikel med Carina Alfvéns råd viktig för dig om du ska köpa eller sälja en häst.¨

Carina Alfvén är en av Sveriges bästa jurister när det gäller höstjuridik, som har stor erfarenhet i branschen och även håller faktaspäckade seminarium om hur viktigt det är att allt blir rätt vid ett köp eller en försäljning av en häst. Hennes råd är egentligen ganska självklara, och lätta att förstå sig på, eftersom det handlar om en helt vanlig försäljning av ett föremål med ett större värde. Du skulle ju aldrig få för dig att köpa en bil utan papper, varför skulle du göra det med en häst?

Carina Alfvén får varje dag mellan tio till tolv samtal rörande problem som uppstått vid eller i samband med en försäljning eller köp av en häst. Det viktigaste är alltid att ha ett bra avtal som verkligen håller om något förutsett skulle ske. Det första rådet du får av Carina Alfvén är att om du inte är säker på att du klarar av att upprätta ett sådant, är det alltid värt att anlita någon som är kunnig inom området.

Naturligtvis är det inte konstigt att från en jurist, som lever av sitt arbete med hästjuridik, men ack så sant. Är man som hästägare eller köpare inte medveten om alla problem som verkligen kan uppstå vid ägarbyte av en häst då är man ute på okänd och farlig mark för både sin ekonomi och eventuella investering.

Att läsa Carina Alfvéns råd, borde vara något som står skrivet i varje kontrakt innan slutförande av köp eller försäljning av en häst får utföras. Har du själv intressen inom detta område, så gå till Carina Alfvéns råd vid försäljning och köp av häst.

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *