Blog

Besöket på Gotland

Det var ett väldigt intressant besök på Gotland. Vi var dit i början av sommaren och det blev en av mina bästa semestrar någonsin. Gotlandsrussen är en av mina favorithästar och jag gillar dem för att de är så bra med barn. Det är en perfekt ponny som man kan börja med. Lugnt och bra temperament. Det är också en hästras som lever mer eller mindre fritt i det vilda på Gotland.

Det var äntligen dags att bege sig till Sveriges Las Vegas, eller nästan i alla fall. Det är spel och casinobolaget Svenska Spel som har sitt huvudkontor där. Keno är det som man förknippar mest med Gotland. Hur som helt så besökte vi dessa områden och ställen när vi var där på semester.

Vi valde att bo på hotell istället för i stuga eller campa. Valet föll på hotellet Clarion Hotel Wisby som ligger innanför ringmuren. Det är perfekt för då är det gångavstånd till nästan allt man ska göra i Visby. Det var otroligt sköna sängar och deras spa går inte av för hackor, det kan jag säga!

Självklart så gick vi runt och tittade på den fantastiska ringmuren som går runt staden. Muren som skulle skydda Gotland från faror utifrån, men också från ett inbördeskrig som pågick efter muren hade byggts. Sedan begav vi oss till Almedalen för att kolla lite runt i den gamla hamnstaden. Det är också ett ställe dit politiker vallfärdas varje år runt vecka 27 för att samlas och diskutera politik. Man kan kalla det för politikernas egen ”firmafest”. Jag gillar omgivningarna starkt på Gotland, det är nästan sagolikt vackert. Speciellt när det grönskar så mycket i början av sommaren, när vi var där.

Vi tänkte åka till Fårö för att besöka Bergman Center där, ett sorts museum för den stora regissören Ingmar Bergman. Men vi han inte med det, vi tog en tur till den blå lagunen i stället.

Alltså, den blå lagunen är en upplevelse som jag sent kommer att glömma. Vilket vatten! Herregud, där hade jag kunnat stanna i timmar. Vädret var helt perfekt också, mycket sol och varmt så det var skönt att bada. Den blå lagunen som ligger vid Ar i norra Gotland och det är gamla kalkbrott som har blivit vattenfyllda och fått den fina färgen just därför. Ska ni åka till Gotland så ska ni absolut besöka den blå lagunen. Ni kommer inte att ångra er!

Nu är det dags att avrunda denna bloggpost och ladda lite inför stallet i morgon. Det är en ny vecka, fast jag har fortfarande semester men det ska bli bra väder så vi tänkte plocka ut hästarna på en liten tur. Det är så skönt att bege sig på en ridtur utan att tänkta på vart man ska, bara ut och ”vara”. Men det kommer fler uppdateringar snart om tävlingar och andra saker som handlar om hästar och om mitt liv mes dessa vackra djur.

Till dess säger jag hej då och önskar er en fortsatt trevlig sommar!

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 

— required *

— required *